Vyhledat místo:

Líbí se mi web Slunečno.cz

Počasí Slunečno

Líbí se Vám web Počasí Slunecno.cz ?

Aplikace Slunecno.cz

Pro Windows 10 a 11 Pro Windows 10 a 11
Rychlá instalace Rychlá instalace
Jednoduchá obsluha Jednoduchá obsluha
Snadný přístup Snadný přístup

PC s Windows 10 a 11

Pro stolní zařízení
Stáhněte si aplikaci Slunečno.cz na Microsoft Store

Smartphone nebo tablet s OS Android

Pro mobilní zařízení
Stáhněte si aplikaci Slunečno.cz na Google Play
Počasí Slunecno.cz najdete také na sociálních sítích:

Facebook Počasí Slunečno.cz

X Počasí Slunečno.cz

Pinterest Počasí Slunečno.cz

Videa Počasí Slunečno.cz na Youtube
SlunečnoPředpověď počasí Slunečno.cz - Články o počasí - Dopravu komplikuje sníh, řidiči si mají dávat pozor

Dopravu komplikuje sníh, řidiči si mají dávat pozor

29. prosince 2014 11:08

Hlavní tahy mohou být po chemickém ošetření mokré, místy leží rozbředlý sníh. Na silnicích nižších tříd leží ujetá vrstva sněhu. Meteorologové doporučují sledovat dopravní zpravodajství a informace horské služby.

ilustrační fotografie: depositphotos

V Libereckém kraji dnes ráno sněží, vrstva rozbředlého sněhu leží i na hlavních tazích. Pozor by si měli dát motoristé na rychlostní silnici 35 z Liberce na Turnov, i na hlavním tahu 10 do Krkonoš. Sněhové přeháňky se objevují po celém kraji, silničáři doporučují jezdit se zvýšenou opatrností.

Na jihu Čech napadl přes noc sníh, ale všechny silnice jsou podle krajské správy a údržby silnic se zvýšenou opatrností sjízdné. Zejména na Šumavě a v Novohradských horách je na vozovkách po chemickém ošetření břečka, na inertních úsecích leží zbytky sněhu po pluhování. Cestáři tam doporučují zimní výbavu. Dohlednost je někde snížená vlivem srážek. I na dálnici D3 musí řidiči po ránu počítat s komplikacemi, vozovka je ve směru na České Budějovice kluzká.

Řidiči v Plzeňském kraji by měli být nejvíce opatrní v místech sněhových přeháněk, které ráno začaly na severozápadě regionu v příhraničním Tachovsku a míří do vnitrozemí. Dále by si měli dát pozor na dopravně méně zatížených silnicích III. třídy a na Šumavě, které se udržují kamennou drtí, ne solí. V regionu v noci hodně mrzlo a teploty pod nulou budou po celý den ve všech okresech. Všechny silnice v Plzeňském kraji jsou sjízdné, řekl ČTK dispečer krajských silničářů Jiří Slapnička.

Karlovarském kraji ráno začalo sněžit. Srážky jsou mnohde intenzivní a na promrzlých silnicích zůstává sníh ležet. V Krušných horách pak sněžení snižuje viditelnost na desítky metrů, problém mají i kamiony, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic. Kvůli nízkým teplotám ale sníh zůstává ležet i na hlavních tazích, včetně silnice R6.

Na Vysočině leží ujetý či zledovatělý sníh na silnicích nižších tříd, je posypaný drtí. Hlavní tahy jsou suché a vymrzlé nebo mokré po chemickém ošetření. Všechny vozovky jsou s opatrností sjízdné, řekl dnes ČTK dispečer krajské správy a údržby silnic. V noci na dnešek sněžilo na Havlíčkobrodsku a na Žďársku. Další sněhové přeháňky se podle meteorologů budou objevovat přes den.

Ve středních Čechách jsou některé rychlostní silnice a silnice první třídy sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Povrch silnic je většinou holý a vymrzlý, místy vlhký, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Na silnicích v Pardubickém kraji leží čerstvý sníh. Ve výše položených oblastech a na menších komunikacích je uježděný, na hlavních tazích po solení často rozbředlý. Informuje o tom Správa a údržba silnic Pardubického kraje. Řidiči by měli jet opatrně zvláště v okolí Chrudimi, Svitav a v Železných horách. Vrstva nového sněhu leží také na Hlinecku, Holicku, Lanškrounsku, Orlickoústecku, Pardubicku, Poličsku, Vysokomýtsku a Žamberecku.

Ve Zlínském kraji leží na některých silnicích nižších tříd Uježděná vrstva sněhu krytá posypem. Opatrní musejí být řidiči zejména na Vsetínsku a Kroměřížsku. Na Zlínsku někde leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Řidiči musejí být ostražití také na kopci Petrůvka u Slavičína na Zlínsku, kde se tvoří námraza. V buchlovských kopcích směrem na Brno či u Valašského Meziříčí zase sněží. Hlavní tahy v regionu jsou většinou mokré po chemickém ošetření.

Silnice v Olomouckém kraji dnes v noci opět pokryl sníh a vozovky jsou ráno po chemickém posypu sjízdné se zvýšenou opatrností. V severní části Olomouckého kraje musejí řidiči i ráno počítat se sněhovými přeháňkami, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. "Dohlednost je kvůli srážkám snížena," stojí v hlášení dispečerů správy silnic.

Dopravu v Ústeckém kraji komplikuje silné sněžení, problémy mají především kamiony. Vyplývá to z informací silničářů. Většina silnic je sjízdná se zvýšenou opatrností. Teploty v kraji se pohybují od minus devíti do minus čtyř stupňů Celsia. Kolona kamionů, které mají problém vyjet stoupání, komplikuje dopravu na silnici I/7 ve směru na hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána na Chomutovsku. Komunikace je s opatrností průjezdná, maximální rychlost se pohybuje kolem 20 kilometrů za hodinu. Kamion uvíznul i ve stoupání na silnici I/13 u obce Huntířov na Děčínsku.

Především ve vyšších polohách Moravskoslezského kraje jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. Řidiči musejíí počítat s tím, že na komunikacích mohou ležet zbytky ujetého sněhu krytého posypem, místy mohou cesty namrzat nebo na nich být navátý sníh. ČTK to dnes řekla mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje Šárka Vlčková.

V Královéhradeckém kraji v noci na dnešek sněžilo. Na chemicky ošetřovaných silnicích leží rozbředlý sníh. Řidiči musejí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost. Teploty dnes ráno klesly k minus deseti stupňům Celsia, na hřebenech Krkonoš bylo kolem minus 12 stupňů. ČTK to dnes zjistila u silničářů a meteorologů v hradeckém kraji.

Na severozápadě Čech a na Šumavě se mohou tvořit sněhové jazyky. Sněhové jazyky se mohou vyskytovat zejména ve vyšších polohách od 600 metrů nad mořem. "V Podkrušnohoří se mohou vytvářet sněhové jazyky ojediněle i v polohách pod 600 metrů," uvedl ČHMÚ. V noci na úterý bude vítr slábnout a tvorba sněhových jazyků by proto měla zvolna ustávat.

Dopravu v hlavním městě komplikuje dnes dopoledne sníh. Do ulic proto postupně vyjely všechny sypací vozy Technické správy komunikací (TSK). ČTK to řekla její mluvčí Barbora Lišková. V Praze se ráno stalo také několik dopravních nehod, nikdo při nich nebyl vážně zraněn. Řidiči si musí dát pozor například na Pražském okruhu, v některých místech tam leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření, vozovka může klouzat. "V terénu máme veškerou techniku. Po sedmé ranní vyjely sypače na hlavní tahy, zhruba o hodinu později začaly ošetřovat i menší komunikace," řekla Lišková. Kvůli nehodám je zablokovaný sjezd z Novopacké ulice na Kbelskou ve směru od Mladé Boleslavi. Dvě auta se srazila také u Lipového náměstí.

 

Mohlo by vás dále zajímat


· Nová satelitní mapa oblačnosti
· Ochrana soukromí a osobních údajů uživatelů webu Slunecno.cz
· Vlnu veder v ČR vystřídalo výrazné ochlazení
· Už padají kaštany. Podzim přijde brzy. Ochlazení potvrzené přírodou
· Zajděte si pro dárečky do prodejny T-Mobile
· Odtahová služba Paseka Praha, Jihlava, Kroměříž, Znojmo
· Země má druhý nejteplejší rok a třetí nejteplejší květen podle záznamů NOAA
· Najít ideální kadeřnici již nebude problém
· Česku republiku zasáhly silné bouřky
· Historičtí cyklisté za slunečného počasí projeli Znojmem

Widget Slunecno.cz na plochu Windows

Předpověď počasí na plochu Windows

Další články

Jarní příprava na sečení zahrady vyžaduje také pravidelnou údržbu, u bubnových sekaček s vlastním... více

Dokáží Velikonoce předpovědět příchod jara? Blížící se Velikonoční svátky ohlašují kromě... více

Svatý Patrik je patronem Irska a jeho svátek, 17. března, je spojen s oslavami jara a nového života. V České... více

Za poslední rok, co se účastním různých klimatickým konferencím a studuji nejnovějším věděckým... více

Batátová polévka je vydatná a lahodná krémová polévka, která je ideální pro chladné dny. Batáty jsou... více

Leden je měsícem, kdy zima doslova klepe na dveře. Den se sice pomalu začíná prodlužovat, ale teploty stále... více

Tisková zpráva - Globální teploty dosáhly v roce 2023 mimořádně vysokých hodnot. Služba Copernicus pro... více

Dne 18. prosince 2023 začala na Islandu sopečná erupce. Tato erupce se odehrála na poloostrově Reykjanes,... více

V posledních letech se na internetu objevují články, které tvrdí, že na historických fotografiích a videích... více

Pády jsou v zimním období jedním z nejčastějších úrazů. Nejde jenom o pády na ledu, ale i o pády... více



Všechny články

Newslettter

Počasí na Váš email

Každý den ráno pošleme předpověď
Emaily chodí ráno a bez reklamy



Odhlásit newsletter




Fotogalerie počasí

Fotogalerie přírody

Fotogalerie Fotogalerie
Fotogalerie Fotogalerie

Lunární kalendář

Lunární kalendář

  • 24.04.Fáze měsíce uplnek
  • 01.05.Fáze měsíce posl_ctvrt
  • 08.05.Fáze měsíce nov
  • 15.05.Fáze měsíce prv_ctvrt

Vyhledat
Přidejte si Počasí Slunečno na svůj Facebook
Facebook Počasí Slunečno.cz
Aplikace pro Windows 10/11 nebo chytré mobilní telefony
Stáhněte si aplikaci Slunečno.cz na Microsoft Store Stáhněte si aplikaci Slunečno.cz na Google Play