Ikona Slunce >> Předpověď počasí Slunecno.cz >> Články o počasí >> Česku republiku zasáhly silné bouřky

Česku republiku zasáhly silné bouřky

2. června 2016 01:17

Českou republikou se už několik dní prohání silné bouřky, které jsou doprovázeny přívalovými dešti. Na mnoha českých řekách už prudce stoupla hladina vody a meteorologové předpovídají, že by se na některých tocích mohla hladina zvedat i v následujících dnech.

Nejvíce bouřek zasáhlo města Domažlice, Klatovy a Havířov. Přívalové deště zde zaplavily silnice a na mnoha úsecích zkomplikovaly dopravu. V současné době se setkáte s bouřkami ve většině krajů. Bouřky se střídají s následným výrazným oteplením, díky čemuž je i vysoká vzdušná vlhkost a kolísající tlak, což může způsobit u řady občanů bolesti hlavy a nevolnost.

V mnoha krajích platí výstrahy před povodněmi, které mohou vyvolat silné nárazové deště. Nejvíce ohroženou oblastí jsou jižní Čechy. ČHMÚ informoval, že v povodí Vltavy, poblíž Novohradských hor, je už půda dostatečně promáčená, což by mohlo způsobit naplnění říčních koryt. Pokud budou přívalové deště běsit i nadále, tak mohou hrozit i povodně.

Bouřky většinou doprovází silný nárazový vítr, který může zapříčinit zlomení menších větví. Na mnoha místech byly zaplaveny i podzemní parkoviště a sklepní prostory. Počasí je v těchto dnech velmi proměnlivé a bouřky a přívalové deště sužují i velkou část Evropy. Počasí by se mělo ustálit až v průběhu příštího týdne.



Mohlo by vás dále zajímat


· Nová satelitní mapa oblačnosti
· Ochrana soukromí a osobních údajů uživatelů webu Slunecno.cz
· Vlnu veder v ČR vystřídalo výrazné ochlazení
· Už padají kaštany. Podzim přijde brzy. Ochlazení potvrzené přírodou
· Zajděte si pro dárečky do prodejny T-Mobile
· Odtahová služba Paseka Praha, Jihlava, Kroměříž, Znojmo
· Země má druhý nejteplejší rok a třetí nejteplejší květen podle záznamů NOAA
· Najít ideální kadeřnici již nebude problém
· Historičtí cyklisté za slunečného počasí projeli Znojmem
· Na horách napadlo po průdkém ochlazení až 20 centimetrů sněhu

Widget Slunecno.cz na plochu Windows

Předpověď počasí na plochu Windows