Ikona Slunce >> Předpověď počasí Slunecno.cz >> Články o počasí >> Babí léto ukončí studená fronta

Babí léto ukončí studená fronta

29. září 2011 17:25

Nad střední Evropou se bude i nadále udržovat tlaková výše, po jejíž zadní straně k nám proudí teplý vzduch od jihozápadu. Ve středu 5. 10. sever našeho území částečně ovlivní okraj studené fronty. Opravdu se ochladí až v pátek 7. 10., kdy naše území přejde výrazná studená fronta a za ní k nám bude proudit chladný vzduch od severozápadu.

Zpočátku bude stále jasno až polojasno, jen poránu ojediněle zataženo nízkou inverzní oblačností a vyskytnou se i mlhy. Ve středu přechodně přibude oblačnosti a na severu a severovýchodě ojediněle zaprší. V noci ze čtvrtka na pátek se zatáhne na oblačno až zataženo, místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Na hřebenech hor budou padat smíšené srážky, nebo dokonce sněhové.

Nejvyšší denní teploty, pohybující se mezi 21 až 26 °C, od pátku klesnou na 10 až 15 °C.

Ranní minima z počátečních 13 až 8 °C klesnou po přechodu fronty na 9 až 4 °C, při vyjasnění už může při zemi i mrznout.

Vítr bude zpočátku proměnlivého směru a slabý do 4 m/s. Příští týden začne vát od jihozápadu a zesílí, v pátek se stočí na severozápadní a dosáhne rychlostí 5 až 8 m/s, v nárazech až 15 m/s.

 

air.slunecno.cz



Widget Slunecno.cz na plochu Windows

Předpověď počasí na plochu Windows